Φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας

Φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας

Ελάχιστο το λάδι του μαγειρέματος, ώστε να ρίξουμε στο τέλος όσο επιθυμούμε, ωμό, πάνω στις μαγειρεμένες φέτες του ψαριού. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα εποχής, ανακατεμένα με κάππαρη, για σπιρτάδα.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτομή της απλότητας, αυτή η συνταγή με μόλις 240 Kcal/μερίδα αποτελεί σημαντική πηγή καλών λιπαρών, βιταμίνης D, Β12 και ιχνοστοιχείων, ενώ ο συνδυασμός με τα λαχανικά την καθιστά πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), τα καροτενοειδή, η βιταμίνη Ε και τα φαινολικά, που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 φέτες ψαριού (μυλοκόπι, μαγιάτικο, σφυρίδα κ.λπ.), συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.
  •  6-7 λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  •  2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ
  •  1 φακελάκι (0,25 γρ.) κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
  •  4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  100 ml ζωμός λαχανικών 
  •  5-6 γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας αλατίζουμε τις φέτες ψαριού και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, σε μια πιατέλα.
  2. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο του σκεύους.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να στεγνώσουν και να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, τον κρόκο Κοζάνης, το θυμάρι και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  6. Τακτοποιούμε τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση μέσα στην κατσαρόλα και σκορπίζουμε τις γαρίδες.
  7. Μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες ψαριού) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Μοιράζουμε τις φέτες ψαριών και τις γαρίδες σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT