Κολοκυθοκεφτέδες: οι 10 καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου

Κολοκυθοκεφτέδες: οι 10 καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου

Τροφαντοί και αφράτοι, πλακουτσωτοί ή σφαιρικοί, με θαυμάσια ελληνικά τυριά, ποικίλα μυρωδικά και διαφορετικά παναρίσματα, οι παρακάτω κολοκυθοκεφτέδες, οι πιο ωραίοι της συλλογής μας, είναι ένας κι ένας.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πόσους τρόπους μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες; Πολλούς. Τον τραγανό μεζέ που δοξάζει τα νόστιμα κολοκυθάκια του καλοκαιριού, τον συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές, παραδοσιακές και πιο σύγχρονες, και παρακάτω σας έχουμε μερικές από τις πιο ωραίες. Οι συνταγές του top-10 μας, προσθέτουν στη βασική «φόρμουλα» ενός από τους πιο αγαπημένους ψευτοκεφτέδες της ελληνικής κουζίνας τοπικά υλικά αλλά και κάποια άλλα γνώριμα ή πιο απρόσμενα συστατικά. Δαφοροποιούν λίγο την αγαπημένη λιχουδιά, φροντίζοντας όμως να κρατήσουν τον χαρακτήρα της ατόφιο. Σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε όλες.

Εννοείται ότι κανείς δεν θα πει όχι σε μια πιατελίτσα γεμάτη με κλασικούς, κλασικότατους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα. Κι έτσι όμως όπως τους κάνουν στην Κρήτη, με γραβιέρα και ανθότυρο, γίνονται εξαιρετικά νόστιμοι. Τα τηγανητέλια της Λέσβου, που συνήθως φτιάχνονται με το κολοκύθι και τους κολοκυθοανθούς είναι θαυμάσια τόσο με μυζήθρα, όσο και με μυτιληνιά φέτα ή λαδοτύρι. Αξίζει να γνωρίσετε μια συνταγή που κατέγραψε και μοιράστηκε μαζί μας η Εύη Βουτσινά, από τα Πουλάτα Σάμης της Κεφαλλονιάς, με πικάντικη κεφαλογραβιέρα αυτή, και μια ακόμη τοπική σπεσιαλιτέ που έρχεται από την Πόλη: τα μεγάλα, πλατιά μουτζβέρια που χρυσίζουν σε παρτίδες στο τηγάνι.

Κολοκυθοκεφτέδες: οι 10 καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου-1
Η κεντρική ιδέα είναι ίδια, αλλά οι παραλλαγές πολλές / φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Πέρα από τους νόστιμους παραδοσιακούς ψευτοκεφτέδες από διάφορους τόπους, σε συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, στη λίστα μας έχουμε και μερικούς ακόμη, καθέναν με τα κόλπα και τα μικρά του μυστικά, που ανταποκρίνονται σε διάφορα γευστικά αιτήματα της εποχής. Ο Χριστόφορος Πέσκιας βάζει στο μείγμα αμύγδαλα σε σκόνη και ο Γιώργος Φελεμέγκας φτιάχνει ένα χυλό με μπεσαμέλ, που σημαίνει έξτρα ζουμερό εσωτερικό. Εκείνος πανάρει τους κολοκυθοκεφτέδες με ρεβυθάλευρο, ενώ Αστέριος Κουστούδης χρησιμοποιεί ρυζάλευρο – και στις δυο περιπτώσεις η κρούστα γίνεται σούπερ τραγανή. Όσο για τη Νένα Ισμυρνόγλου, καλύπτει την ανάγκη για μια light εκδοχη της καλοκαιρινής λιχουδιάς. Οι κεφτέδες που μας προτείνει νοστιμίζουν με ανθότυρο, κεφαλοτύρι και μυρωδικά, ψήνονται στον φούρνο και είναι σούπερ ελαφριοί.

Δείτε εδώ τις 10 καλύτερες συνταγές μας για κολοκυθοκεφτέδες

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT