Affogato: ιταλικός καφές με παγωτό

Δεν υπάρχει πιο ωραίο επιδόρπιο από το affogato, δηλαδή καφέ με παγωτό όπως το κάνουν οι Ιταλοί.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
5′ προετοιμασία
Σύνολο: 5′

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το affogato φτιάχνουμε τον εσπρέσο.
  2. Βάζουμε το παγωτό σε ένα σχετικά μικρό γυάλινο ποτήρι και το περιχύνουμε με τον ζεστό εσπρέσο αμέσως μόλις τον φτιάξουμε.
  3. Προσθέτουμε το ποτό, αν βάλουμε, και σερβίρουμε βάζοντας στο ποτήρι κι ένα κουταλάκι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT