Σάντουιτς με ελιές, ντομάτα, ανθότυρο και μαϊντανό

Σάντουιτς με ελιές, ντομάτα, ανθότυρο και μαϊντανό

Ένα μείγμα από ελιές, κάπαρη, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού δίνει σε αυτό το σάντουιτς με ντομάτα και ανθότυρο πολύ φρέσκια και καλοκαιρινή αίσθηση.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς με ελιές, ντομάτα, ανθότυρο, και μαϊντανό προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλες τις ελιές, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον χυμό, το ξύσμα και αλάτι και πιπέρι, σε διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι όλα τα υλικά να ψιλοκοπούν, αλλά να μη γίνουν πάστα.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όλες τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά τους και μοιράζουμε το μείγμα ελιάς σε όλες τις φέτες.
  4. Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
  5. Ξεφουρνίζουμε. Μοιράζουμε το κομματιασμένο ανθότυρο στις δύο φέτες και στις άλλες δύο μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας.
  6. Ραντίζουμε όλες τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Καπακώνουμε προσεκτικά τις φέτες με ανθότυρο πάνω στις φέτες με ντομάτα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT