Κολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτά

Κολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτά

Πρώτα φουρνίζουμε και μετά μαγειρεύουμε αυτό το απολαυστικό, μελωμένο λαδερό με κολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια! Πιάτο περιωπής!

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαδερό του καλοκαιριού έχει απ’ όλα. Αν δεν μας αρέσει κάποιο από τα υλικά, π.χ. οι μπάμιες, αυξάνουμε την ποσότητα στα φασολάκια και στα κολοκυθάκια.

40′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα φασολάκια, μπάμιες και κολοκυθάκια, ψητά και μαγειρευτά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις ανακατεύουμε με το ξίδι και αλάτι. Τις αραδιάζουμε σε μία στρώση. Σε άλλο ταψάκι ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με 30 ml από το λάδι και αλατοπίπερο. Φουρνίζουμε τα δύο ταψιά και ψήνουμε τις μπάμιες για 25 λεπτά (ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο) και τα κολοκυθάκια για 15-20 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), το τσίλι, το σκόρδο, με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τις μπάμιες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, να μαραθούν τα φασολάκια, προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φασολάκια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κολοκυθάκια, το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT