Μπισκότα με κακάο

Μόνο με 4 υλικά γίνονται αυτά τα πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με κακάο, που λιώνουν στο στόμα, όπως ακριβώς τα σκωτσέζικα σόρτμπρεντ.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 1 λαμαρίνα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  4. Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε φλογέρα πάχους περίπου 3 εκ.
  5. Με το μαχαίρι κόβουμε κάθε φλογέρα σε φετάκια-ροδέλες, ανά 1 1⁄2 εκατοστό.
  6. Τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση ανάμεσά τους.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα, σκεπασμένα με μεμβράνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT