Ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα

Ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα

Τρία υλικά, εσπρέσο, γάλα φρέσκο και ζαχαρούχο, λίγος πάγος κι έτοιμο το παγωμένο σπανιόλικο latte, που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία υλικά, εσπρέσο, γάλα φρέσκο και ζαχαρούχο, λίγος πάγος κι έτοιμο το παγωμένο σπανιόλικο latte, που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

Μερίδες: 1

  •  150 ml γάλα φρέσκο, πλήρες (ή γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό ρόφημα της αρεσκείας μας)
  •  2-3 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  •  120 ml εσπρέσο
  •  πάγος

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε δυνατά το γάλα με το ζαχαρούχο, να αφρίσει σχεδόν το μείγμα.
  2. Αν έχουμε αφρογαλιέρα, μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία εκεί.
  3. Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο.
  4. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα γάλακτος-ζαχαρούχου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT