Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Συμμαγειρεύουμε κιμά και κολοκύθια, νοστιμίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμαγειρεύουμε κιμά και κολοκύθια, νοστιμίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό.

Δεν γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, δεν πλάθουμε τον κιμά και γενικά δεν ταλαιπωρούμαστε καθόλου με αυτή τη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.300 γρ. κολοκυθάκια μέτρια, σε χοντρές ροδέλες, περίπου 3 εκ.
  •  400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT