Καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι

Καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι

Λαχταριστά και μυρωδάτα καλαμαράκια τηγανητά, με τραγανή κρούστα από μπαχαράτο σιμιγδάλι. Απίθανος μεζές!

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαχταριστά και μυρωδάτα καλαμαράκια τηγανητά, με τραγανή κρούστα από μπαχαράτο σιμιγδάλι. Απίθανος μεζές!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο ψιλό
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  •  1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι κάνουμε ως εξής: Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε λωρίδες ή ροδέλες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, θα πρέπει να δείξει 180-190°C).
  4. Περνάμε τα καλαμαράκια από το μείγμα παναρίσματος, τινάζουμε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Μυστικά

Δεν πετάμε τίποτα: Όσο στεγνό μείγμα παναρίσματος περισσέψει, δεν το πετάμε! Προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό. Στο λάδι που τηγανίσαμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν ωραίες, ρόδινες τηγανίτες!

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT