Χοιρινό με φασολάκια

Όπως σε πολλά λαδερά της Κρήτης, έτσι και σε αυτή τη συνταγή για χοιρινό με φασολάκια, το κρέας είναι ένα «σχόλιο» στο πιάτο. Δεν πρωταγωνιστεί, αλλά ούτε λείπει ποτέ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 45′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό με φασολάκια, ξεκινάμε βάζοντας το κρέας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που να το σκεπάζει και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
  2. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, το στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  3. Τα τσιγαρίζουμε όλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το φαγητό.
  5. Όταν μισοψηθούν τα φασολάκια, μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, για να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT