Πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες, γεμιστές με ρύζι και αρωματικά

Πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες, γεμιστές με ρύζι και αρωματικά

Το μείγμα από μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό και τζίντζερ δίνει τα αρώματα, οι πιπεριές και μελιτζάνες τη νοστιμάδα!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

1 ώρα και 30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 220 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 50 ml για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Διαδικασία
  • Για τις πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και αρωματικά, αρχικά αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την ψιλοκόβουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με γιαούρτι και ντοματοσαλάτα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT