Όλα είναι καλύτερα με λίγο πράσινο για φόντο. Και τα μεζεδάκια, και τα μαγειρευτά, και οι έθνικ λιχουδιές, και τα μπέργκερ και τα κοκτέιλ. Η Αθήνα δεν τόσο όσο θα θέλαμε, αλλά παίρνουμε τη δόση μας σε κήπους, αυλές με γλαστράκια στη σειρά και μικρά αστικά ξέφωτα. Τα παρακάτω μαγαζιά, είναι εκεί όταν η σφίγγει ζέστη και θέλεις να πάρεις μια ανάσα, καθένα με τα μικρά του στοπ καρέ. Μουριές εδώ, φοίνικες εκεί, μυρτιές παραπέρα, ένας κισσός που τυλίγεται γύρω από ένα πηγάδι, μια φεστιβαλική σκιερή αλάνα με πάγκους που κάνουν ζιγκ ζαγκ, μια αιώρα που εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι δίπλα στα τραπέζια. Εκεί έξω υπάρχει μια αυλή, μια πρασιά, μια πράσινη γωνιά για κάθε διάθεση. Τη μία μπορεί να τρως παϊδάκια σε ένα σημείο που θυμίζει χωριό το οποίο περιέργως «φύτρωσε» ανάμεσα σε πολυκατοικίες και την άλλη να πίνεις μια δροσιστική Pina Colada ή μια φρουτένια Margarita σε ένα κομψό μπαρ τυλιγμένο στις φυλλωσιές.
Four Hands: «Αστεράτο» μπέργκερ, πίτσα και κοκτέιλ στον Κεραμεικό
Πολύχρωμα κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε καντίνες περιβάλλουν το Athens Street Hub, ένα ολοκαίνουργιο, υπαίθριο food court στον Κεραμεικό. Αφού πιάσετε θέση στον όμορφο κήπο μπορείτε περάσετε από το The Bar για κοκτέιλ με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου ή από το διπλανό Piccola που φρεσκοψήνει πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης. Το χιτ πάντως είναι το μπέργκερ του Four Hands, από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin δίδυμο Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου. Έχει φανταστικό πατατόψωμο που «τσαλακώνεται» όπως πρέπει και κάνει όλη τη διαφορά, μπιφτέκι από Black Angus και κρύβει πίσω του μπόλικες «σεφίστικες» φροντίδες. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα κανονικότατο, λαχταριστό μπέργκερ που αξίζει να δοκιμάσετε. Βγαίνει σε τρεις εκδοχές: cheeseburger, double cheeseburger και Oklahoma style, με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή πανσέτα. Βάλτε από δίπλα και μια πατάτες, που δεν είναι απλώς πατάτες, αλλά τηγανισμένος πουρές. Κάτι σαν αλμυρά τσούρος. Γ.Π.
Athens Street Hub, Κεραμεικού 111 και Μυκάλης, Κεραμεικός
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο