Σε αυτές τις 20 αυλές της Αθήνας θα βγάλουμε όλο το καλοκαίρι

Σε αυτές τις 20 αυλές της Αθήνας θα βγάλουμε όλο το καλοκαίρι

Μέσα στην τσιμεντούπολη ξετρυπώνουν ανέλπιστα δροσερές αυλές. Ήσυχες, αλέγρες, νοσταλγικές και φεστιβαλικές, σερβίρουν από μπέργκερ μέχρι μαγειρευτά ή πιπεράτα φιλέτα κι έχουν από κηροφώτιστα τραπέζια μέχρι τη δική τους ράμπα για σκέιτ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα είναι καλύτερα με λίγο πράσινο για φόντο. Και τα μεζεδάκια, και τα μαγειρευτά, και οι έθνικ λιχουδιές, και τα μπέργκερ και τα κοκτέιλ. Η Αθήνα δεν τόσο όσο θα θέλαμε, αλλά παίρνουμε τη δόση μας σε κήπους, αυλές με γλαστράκια στη σειρά και μικρά αστικά ξέφωτα. Τα παρακάτω μαγαζιά, είναι εκεί όταν η σφίγγει ζέστη και θέλεις να πάρεις μια ανάσα, καθένα με τα μικρά του στοπ καρέ. Μουριές εδώ, φοίνικες εκεί, μυρτιές παραπέρα, ένας κισσός που τυλίγεται γύρω από ένα πηγάδι, μια φεστιβαλική σκιερή αλάνα με πάγκους που κάνουν ζιγκ ζαγκ, μια αιώρα που εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι δίπλα στα τραπέζια. Εκεί έξω υπάρχει μια αυλή, μια πρασιά, μια πράσινη γωνιά για κάθε διάθεση. Τη μία μπορεί να τρως παϊδάκια σε ένα σημείο που θυμίζει χωριό το οποίο περιέργως «φύτρωσε» ανάμεσα σε πολυκατοικίες και την άλλη να πίνεις μια δροσιστική Pina Colada ή μια φρουτένια Margarita σε ένα κομψό μπαρ τυλιγμένο στις φυλλωσιές.

Four Hands: «Αστεράτο» μπέργκερ, πίτσα και κοκτέιλ στον Κεραμεικό

Σε αυτές τις 20 αυλές της Αθήνας θα βγάλουμε όλο το καλοκαίρι-1

Πολύχρωμα κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε καντίνες περιβάλλουν το Athens Street Hub, ένα ολοκαίνουργιο, υπαίθριο food court στον Κεραμεικό. Αφού πιάσετε θέση στον όμορφο κήπο μπορείτε περάσετε από το The Bar για κοκτέιλ με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου ή από το διπλανό Piccola που φρεσκοψήνει πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης. Το χιτ πάντως είναι το μπέργκερ του Four Hands, από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin δίδυμο Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου. Έχει φανταστικό πατατόψωμο που «τσαλακώνεται» όπως πρέπει και κάνει όλη τη διαφορά, μπιφτέκι από Black Angus και κρύβει πίσω του μπόλικες «σεφίστικες» φροντίδες. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα κανονικότατο, λαχταριστό μπέργκερ που αξίζει να δοκιμάσετε. Βγαίνει σε τρεις εκδοχές: cheeseburger, double cheeseburger και Oklahoma style, με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή πανσέτα. Βάλτε από δίπλα και μια πατάτες, που δεν είναι απλώς πατάτες, αλλά τηγανισμένος πουρές. Κάτι σαν αλμυρά τσούρος. Γ.Π.

Athens Street Hub, Κεραμεικού 111 και Μυκάλης, Κεραμεικός

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT