Σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη

Εξωτικό, λαχταριστό και δροσιστικό σορμπέ μάνγκο, χωρίς ζάχαρη. Απολαύστε χωρίς τύψεις.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξωτικό, λαχταριστό και δροσιστικό σορμπέ μάνγκο, χωρίς ζάχαρη. Απολαύστε χωρίς τύψεις.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  2 ώριμες μπανάνες
  •  2 ώριμα γλυκά μάνγκο
  •  150 γρ. (3/4 κούπας) γάλα καρύδας από κονσέρβα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τα μάνγκο σε κύβους.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς.
  3. Τα ρίχνουμε σε έναν πολυκόφτη μαζί με το γάλα καρύδας και χτυπάμε διακεκομμένα στην αρχή και, μόλις το μαχαίρι γυρνάει πιο εύκολα, χτυπάμε σε συνεχόμενη λειτουργία, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα (δεν θέλουμε να χτυπήσουμε πολύ παραπάνω).
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε αεροστεγώς με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Καλύπτουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  6. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα και, αφού ξανασκεπάσουμε το σορμπέ, το αφήνουμε τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά εκτός, ώστε να μαλακώσει.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT