Μπέργκερ φραγκοσυριανό

Με μαραθολουκάνικο και τυρί Σαν Μιχάλη φαντάστηκε το κυκλαδίτικο μπέργκερ ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μαραθολουκάνικο και τυρί Σαν Μιχάλη φαντάστηκε το κυκλαδίτικο μπέργκερ ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης.

Υλικά

Μερίδες: για 6 μπέργκερ

Για τα μπιφτέκια

  •  500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα, περασμένος μία φορά
  •  350 γρ. συριανό μαραθολουκάνικο (ή άλλο χωριάτικο λουκάνικο)
  •  χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

  •  450 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  •  25 γρ. ζάχαρη
  •  40 ml μηλόξιδο
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

  1. Για το μπέργκερ φραγκοσυριανό, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Μπιφτέκια

  1. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο μας αρέσει.

Μπέργκερ

  1. Όπως είναι ζεστά τα μπιφτέκια, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε, σε δόσεις, τα αυγά μάτια.
  3. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε στην πλευρά της ψίχας με το βούτυρο.
  4. Τα ζεσταίνουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά.
  5. Τα αλείφουμε με λίγη από τη μαρμελάδα, βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας και τα τηγανητά αυγά.
  6. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT