Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόστιμη, γρήγορη και χορταστική συνταγή με μελιτζάνες, ντομάτες και αρώματα βασιλικού και κανέλας.

15′ προετοιμασία, 15′ μαγείρεμα, Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.
  4. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.
  5. Σερβίρουμε, τις μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα-1

Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ κρασί από Syrah.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT