Ημι-στραπατσάδα (!) με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι

Ημι-στραπατσάδα (!) με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι

Η Νένα Ισμυρνόγλου σε μεγάλα κέφια, φτιάχνει στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και φέτα και αυγά μάτια μαζί. Με κρόκους μελάτους.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

10′ μαγείρεμα

Σύνολο: 25′

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  • 8 αυγά
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), καλά στραγγισμένες και λεπτοκομμένες
  • 120 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη (π.χ. Καλαβρύτων), θρυμματισμένη
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε ημι-στραπατσάδα με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 από τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ψηθούν λίγο.
  • Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη στραπατσάδα, ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά (καλό είναι οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
  • Σκορπίζουμε τα τυριά, αλατοπίπερο και τον δυόσμο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε την ημι-στραπατσάδα με ελιές και ψωμί φρυγανισμένο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT