Βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα

Βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Εχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!

1 ώρα προετοιμασία, 20′ τηγάνισμα, Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι ή με πρες πουρέ.
  3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματίζουμε για 6-8 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και, όταν κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
  5. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες, την ντομάτα, τα αυγά, τα τυριά, το παξιμάδι, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να φτιάξουμε ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους και τους αλευρώνουμε.
  8. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να φτάσει τα 2 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κεφτέδες σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντάς τους τακτικά μέσα στο λάδι.
  10. Στραγγίζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT