Αυγά με μπέικον αλλιώς

Πλούσιο, πρωτότυπο και απίστευτα νόστιμο πρωινό, με το μπέικον να γίνεται μια τραγανή, ροδαλή και λιχούδικη θήκη για να χωρέσει ένα ζουμερό αυγό.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 12 φέτες μπέικον
  • 6 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά με μπέικον, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 140°C.
  2. Ντύνουμε με τις φέτες μπέικον τις θήκες για μάφιν (2 φέτες για κάθε θήκη), φροντίζοντας οι φέτες να εξέχουν λίγο.
  3. Σπάμε από 1 αυγό σε κάθε θήκη και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και να ροδίσουν απαλά οι άκρες του μπέικον.
  5. Βγάζουμε τις «κούπες» από τη φόρμα και τακτοποιούμε σε πιατέλα.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT