Ένα κλασικό κοκτέιλ που πρωτοδημιουργήθηκε το 1988 με υπέροχη φρουτώδη και γλυκόξινη γεύση. Εχει χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και είναι σούπερ δροσιστικό.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 250 ml λικέρ πεπόνι – το αυθεντικό κοκτέιλ γίνεται με το ιαπωνικό Midori (σε κάβες)
- 250 ml λικέρ Triple Sec
- 250 ml χυμός λεμονιού παγάκια
- 10-12 κεράσια, χωρίς κουκούτσια
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το japanese slipper σε μια κανάτα του λίτρου ρίχνουμε το λικέρ πεπόνι, το λικέρ Triple Sec και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε 5-6 παγάκια και τα κεράσια και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε 6-8 ποτήρια, απογεμίζουμε με παγάκια και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος