Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Το σιγοψημένο αρνάκι ταιριάζει γάντι με το κους κους που έχουμε εμπλουτίσει με καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

-1.300 γρ.-1.500 γρ. αρνίσια σπάλα, με το κόκαλο, σε μεγάλες μερίδες

-100 γρ. μουστάρδα απαλή

-χυμός από 2 λεμόνια

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)

-1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)

-50 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κους κους

-250 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό)

-4 πιπεριές Φλωρίνης

-3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

-2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1 δαφνόφυλλο

-500 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός ή νερό

-15 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

-5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

-80 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT