Υλικά
Μερίδες: 4
-1.300 γρ.-1.500 γρ. αρνίσια σπάλα, με το κόκαλο, σε μεγάλες μερίδες
-100 γρ. μουστάρδα απαλή
-χυμός από 2 λεμόνια
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
-1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
-50 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κους κους
-250 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό)
-4 πιπεριές Φλωρίνης
-3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
-2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-1 δαφνόφυλλο
-500 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός ή νερό
-15 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
-5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
-80 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr