Η ελληνική κουζίνα είναι light! 10 κλασικές συνταγές που το αποδεικνύουν

Η ελληνική κουζίνα είναι light! 10 κλασικές συνταγές που το αποδεικνύουν

Γεμιστά ή φασολάκια; Κοτόπουλο με μπάμιες ή ιμάμ; Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε ελαφριά, είναι καλή ιδέα να λοξοκοιτάξουμε προς το κλασικό συνταγολόγιο της ελληνικής κουζίνας. Θα ανασύρουμε θησαυρούς, που με μερικά κολπάκια των σεφ γίνονται ακόμα πιο light.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε ελαφριά, δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε ιδιαίτερα, ούτε και να κοιτάξουμε πολύ μακρυά. Οι κλασικές ελληνικές συνταγές του καλοκαιριού είναι light – ειδικά αν κάνουμε μερικές μικρές προσαρμογές που προτείνουν οι σεφ μας. Για να ετοιμάσουμε το εμβληματικό ιμάμ, κάνουμε ψητές τις μελιτζάνες αντί για τηγανητές και αχνιστά τα κρεμμύδια αντί για σοταρισμένα σε λάδι. Το αποτέλεσμα; Ζουμερές, μελωμένες μελιτζάνες με όλη τη γεύση και το άρωμα, αλλά λιγότερες θερμίδες. Μαγειρεύουμε κοτόπουλο με μπάμιες στη γάστρα, αλλά αντί για κομμάτια με λιπαρή πετσούλα, επιλέγουμε να βάλουμε φιλέτο κοτόπουλο για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Στα κλασικά λαδερά φασολάκια μετριάζουμε λίγο το λάδι ενώ στο μπριάμ βάζουμε λιγότερες πατάτες, περισσότερα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, καθόλου νερό και μια μυρωδάτη ντοματοσάλτσα για το πιο νόστιμο, μελωμένο και πιο ελαφρύ φαγητό της εποχής. Ο καγιανάς, το ψάρι με χόρτα, ακόμα και τα κεφτεδάκια, με καναδυό έξυπνα κόλπα, μας γλιτώνουν θερμίδες χωρίς να στερούν τίποτα από την απόλαυση του φαγητού.

Δείτε στον Γαστρονόμο τις συνταγές 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT