Eχει μελιτζάνες και πατάτες και πλούσια μπεσαμέλ, αντί για κιμά όμως έχει μοσχαράκι κρασάτο αυτός ο μουσακάς. Και είναι πραγματικά πεντανόστιμος.
Υλικά
Κομμάτια: για 1 ταψί 32 εκ.
1.200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,5 εκ.
2 πατάτες, σε λεπτές φέτες
3 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 δόση κλασική μπεσαμέλ
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο, από λαιμό ή σπαλομίτα, σε κύβους 3-4 εκ.
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε μικρά κυβάκια
1/2 αστεροειδής γλυκάνισος
250 ml λευκό κρασί, ξηρό
2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
800 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
2 φύλλα δάφνης
50 γρ. μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βρείτε όλη τη διαδικασία από τη συνταγή αυτή της Νένας Ισμυρνόγλου στον Γαστρονόμο.