Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό

Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό

Eχει μελιτζάνες και πατάτες και πλούσια μπεσαμέλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eχει μελιτζάνες και πατάτες και πλούσια μπεσαμέλ, αντί για κιμά όμως έχει μοσχαράκι κρασάτο αυτός ο μουσακάς. Και είναι πραγματικά πεντανόστιμος.

Υλικά

Κομμάτια: για 1 ταψί 32 εκ.
  1.200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,5 εκ.
  2 πατάτες, σε λεπτές φέτες
  3 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  1 δόση κλασική μπεσαμέλ
  100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το μοσχάρι
  1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο, από λαιμό ή σπαλομίτα, σε κύβους 3-4 εκ.
  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  2 καρότα, σε μικρά κυβάκια
  1/2 αστεροειδής γλυκάνισος
  250 ml λευκό κρασί, ξηρό
  2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  800 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  2 φύλλα δάφνης
  50 γρ. μουστάρδα
  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  1 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  100 ml ελαιόλαδο
  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βρείτε όλη τη διαδικασία από τη συνταγή αυτή της Νένας Ισμυρνόγλου στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT