Μεζές για κρασί ή πρώτο πιάτο σε μενού γιορτινό; Αντί σαλάτας ή δίπλα σε μια κανονική σαλάτα σε ένα τραπέζι με καλοκαιρινά καλούδια; Ή μήπως ελαφρύ αλλά σκαμπρόζικο γευστικά κύριο πιάτο ένα μεσημέρι μετά τη θάλασσα; Ολα τα παραπάνω.
25′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4-8 ως ορεκτικό
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ψητά γεμιστά ροδάκινα με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε μέρος από τη σάρκα τους, αφήνοντας ένα τοίχωμα πάχους 1 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε το σύγλινο και τη σάρκα των ροδάκινων για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζουμε τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη γέμιση στα ροδάκινα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Περιχύνουμε με το λάδι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Παγωμένο Μοσχάτο.
Πηγή: gastronomos.gr