Πολίτικο μωσαϊκό ή μπισκοτάτο

Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες κυρίες το κάνουν πιο απλό, χωρίς αρώματα, αλλά η κυρία Δέσποινα Διακρούση το νοστιμίζει με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και κονιάκ, που του πάει πολύ.

Υλικά

Μερίδες: 10-12

  •  250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  •  3 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
  •  400 γρ. ζάχαρη
  •  50 γρ. κακάο
  •  60 γρ. κονιάκ
  •  ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ (μωσαϊκό), ξεκινάμε ζεσταίνοντας το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο και το ξύσμα και στο τέλος το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα (ή μια άλλη φόρμα της αρεσκείας μας) με λαδόκολλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να απλώσει καλά και να πάρει το σχήμα της. Ίσιώνουμε την επιφάνεια με μια κουτάλα και βάζουμε το μπισκοτάτο στην κατάψυξη, να παγώσει.
  5. Το βγάζουμε μετά από περίπου 1 ώρα. Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε φέτες.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT