Ταραμοσαλάτα «χοντρή», με λαδόψωμο

Με λαδόψωμο φτιάχνουν στο ουζερί του Σκοτάδη στην Αίγινα την περίφημη ταραμοσαλάτα τους, για την οποία μας έδωσαν τη συνταγή.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: για 1 μέτριο μπολ

  • 500 γρ. λαδόψωμο (ψίχα), ιδανικά μπαγιάτικο– αν δεν βρούμε λαδόψωμο, χρησιμοποιούμε κανονικό ψωμί απλώς προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον στην ταραμοσαλάτα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας λευκός ταραμάς
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα ξεκινάμε βρέχοντας το ψωμί με νερό και το στύβουμε πολύ καλά.
  2. Το βάζουμε θρυμματισμένο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ενωθούν (δεν χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ το μείγμα).
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο άνηθο και χτυπάμε λίγο ακόμη. Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα στο λεμόνι της.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT