20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: για 1 μέτριο μπολ
- 500 γρ. λαδόψωμο (ψίχα), ιδανικά μπαγιάτικο– αν δεν βρούμε λαδόψωμο, χρησιμοποιούμε κανονικό ψωμί απλώς προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον στην ταραμοσαλάτα
- 200 ml ελαιόλαδο
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας λευκός ταραμάς
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
- άνηθος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα ξεκινάμε βρέχοντας το ψωμί με νερό και το στύβουμε πολύ καλά.
- Το βάζουμε θρυμματισμένο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ενωθούν (δεν χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ το μείγμα).
- Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο άνηθο και χτυπάμε λίγο ακόμη. Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα στο λεμόνι της.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.