Τα κλασικά μακαρόνια με κιμά σε light εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και μοσχοβολιστά φρέσκα μυρωδικά.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 150 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λινγκουίνι με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το τριμμένο καρότο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη παλαιωμένη γραβιέρα από τις Κυκλάδες.
Πηγή: Γαστρονόμος