Ένα κοκτέιλ δροσερό, γλυκόξινο, αρωματικό και με οικείες γεύσεις μάς έφτιαξε η Μυρσίνη Σπανέλη σε ένα μπαλκόνι στην Κυψέλη. Με δύο λικέρ, μαστίχας και πορτοκαλιού, μέλι, φρεσκοστυμμένο λεμόνι και αρμπαρόριζα από τη γλάστρα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5 ποτήρια
- 200 ml λικέρ μαστίχα
- 60 ml λικέρ Smokey Daisy (Καπνιστό λικέρ πορτοκαλιού. Θα το αναζητήσουμε σε κάβες. Εναλλακτικά, βάζουμε ένα απλό λικέρ πορτοκαλιού, αλλά δεν θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.)
- 15 ml μέλι
- 45 ml νερό
- 80 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- 5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
- φέτες από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ κ.ά.), για το σερβίρισμα
- παγάκια
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοκτέιλ Rastoni σε μια κανάτα ανακατεύουμε καλά το μέλι, το νερό και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα δύο λικέρ, ρίχνοντας παράλληλα και παγάκια, μέχρι να απογεμίσουμε την κανάτα.
- Προσθέτουμε φέτες εσπεριδοειδών, την αρμπαρόριζα και σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού.
Πηγή: Γαστρονόμος