Rastoni, καλοκαιρινό κοκτέιλ με άρωμα μαστίχας και πορτοκαλιού

Rastoni, καλοκαιρινό κοκτέιλ με άρωμα μαστίχας και πορτοκαλιού

Ένα κοκτέιλ δροσερό, γλυκόξινο, αρωματικό και με οικείες γεύσεις μάς έφτιαξε η Μυρσίνη Σπανέλη σε ένα μπαλκόνι στην Κυψέλη. Με δύο λικέρ, μαστίχας και πορτοκαλιού, μέλι, φρεσκοστυμμένο λεμόνι και αρμπαρόριζα από τη γλάστρα.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κοκτέιλ δροσερό, γλυκόξινο, αρωματικό και με οικείες γεύσεις μάς έφτιαξε η Μυρσίνη Σπανέλη σε ένα μπαλκόνι στην Κυψέλη. Με δύο λικέρ, μαστίχας και πορτοκαλιού, μέλι, φρεσκοστυμμένο λεμόνι και αρμπαρόριζα από τη γλάστρα.

Rastoni, καλοκαιρινό κοκτέιλ με άρωμα μαστίχας και πορτοκαλιού-1

Υλικά

Μερίδες: 4-5 ποτήρια

  •  200 ml λικέρ μαστίχα
  •  60 ml λικέρ Smokey Daisy (Καπνιστό λικέρ πορτοκαλιού. Θα το αναζητήσουμε σε κάβες. Εναλλακτικά, βάζουμε ένα απλό λικέρ πορτοκαλιού, αλλά δεν θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.)
  •  15 ml μέλι
  •  45 ml νερό
  •  80 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  •  5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
  •  φέτες από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ κ.ά.), για το σερβίρισμα
  •  παγάκια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοκτέιλ Rastoni σε μια κανάτα ανακατεύουμε καλά το μέλι, το νερό και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά τα δύο λικέρ, ρίχνοντας παράλληλα και παγάκια, μέχρι να απογεμίσουμε την κανάτα.
  3. Προσθέτουμε φέτες εσπεριδοειδών, την αρμπαρόριζα και σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT