Ένα smash burger super light

Είναι πιο ελαφρύ αυτό το smash burger, είναι όμως πολύ απολαυστικό. Το πατικωμένο μπιφτέκι με τις ξεροψημένες ακρούλες αντί να το κλείσουμε σε ψωμάκι, το σερβίρουμε πάνω σε τορτίγια, με λαχανικά και γιαούρτι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το smash έχει 497 Kcal/τεμάχιο. Δημητριακά ολικής άλεσης από την τορτίγια, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το μοσχάρι και το γιαούρτι και πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά σε έναν γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό συνδυασμό.

Θα χρειαστούν 10′ προετοιμασία, 6′ ψήσιμο. Σύνολο: 16′. 

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το super light smash burger χωρίζουμε τον κιμά σε δύο μικρές μπάλες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  3. Βάζουμε τις μπάλες κιμά και με μια φαρδιά σπάτουλα πιέζουμε να ανοίξουν και να γίνουν λεπτά μπιφτέκια ακαθόριστου σχήματος και διαμέτρου περίπου 10 εκ. ή όσο είναι η τορτίγια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε χωρίς να «πειράξουμε» τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν οι εξωτερικές άκρες, για περίπου 3 λεπτά.
  5. Τα αναποδογυρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε το καρότο με το κολοκυθάκι και τα ντοματίνια.
  7. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο και λίγη καυτερή πάπρικα (αν θέλουμε).
  8. Ζεσταίνουμε την κάθε τορτίγια και απλώνουμε σε καθεμία από 1 μπιφτέκι, τη σαλάτα και από 1 κουτ. σούπας από το γιαούρτι με τον δυόσμο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT