Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα

Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμυγδαλωτά μπισκότα λένε στη Σίφνο τους εργολάβους και είναι απίθανα μοσχοβολιστά, τραγανά και μαστιχωτά μαζί.

15′ προετοιμασία, 30′ ψήσιμο, Σύνολο: 45′

Υλικά

Τεμάχια: 70-80

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εργολάβους ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται επίμονο χτύπημα ούτε μίξερ.
  3. Ρίχνουμε στη λαδόκολλα κουταλιές κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα, ή αδειάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» στο ταψί μικρές γλώσσες ζύμης.
  4. Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ, αν θέλουμε, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT