Ενας εξαιρετικός μεζές, φίνος, αρωματικός και γλυκός ιδανικός για να συνοδέψετε ούζο, μπίρα ή τσίπουρο.
20′ προετοιμασία, 45′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Βάρος: 1 κιλό
Διαδικασία
- Για τον γαύρο μαρινάτο, ξεκινάμε γεμίζοντας μια λεκάνη με παγωμένο νερό και αρκετά παγάκια και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν όλα τα αίματα και θα αναδειχθεί καλύτερα η γεύση του ψαριού.
- Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με τον χυμό των μοσχολέμονων.
- Αφήνουμε τον γαύρο να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
- Μετά τον ξεπλένουμε, τον αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και τον βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με το λάδι του, το ξύσμα λεμονιού και, αν θέλουμε, λίγη ψιλοκομμένη σάρκα λεμονιού.
Πηγή: gastronomos.gr