Εύκολος και γρήγορος γαύρος μαρινάτος

Εύκολος και γρήγορος γαύρος μαρινάτος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας εξαιρετικός μεζές, φίνος, αρωματικός και γλυκός ιδανικός για να συνοδέψετε ούζο, μπίρα ή τσίπουρο.

20′ προετοιμασία, 45′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο μαρινάτο, ξεκινάμε γεμίζοντας μια λεκάνη με παγωμένο νερό και αρκετά παγάκια και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν όλα τα αίματα και θα αναδειχθεί καλύτερα η γεύση του ψαριού.
  3. Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με τον χυμό των μοσχολέμονων.
  4. Αφήνουμε τον γαύρο να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  5. Μετά τον ξεπλένουμε, τον αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και τον βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε με το λάδι του, το ξύσμα λεμονιού και, αν θέλουμε, λίγη ψιλοκομμένη σάρκα λεμονιού.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT