Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

Επιλέγουμε κάποιο μαλακό λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με υπόξινη γεύση, όπως ξινομυζήθρα, γαλοτύρι, τσαλαφούτι, κατίκι κ.α. και συνδυάζουμε με πένες, πιπεριές και σόγια για φαγητό στο πι και φι.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια, ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με τα δύο είδη μπούκοβου και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε τη σόγια, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μισό ξινοτύρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Αραιώνουμε τη σάλτσα με όσο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT