Ελαφριά αλμυρά πανκέικ με γιαούρτι και ζαμπόν γαλοπούλας

Ελαφριά αλμυρά πανκέικ με γιαούρτι και ζαμπόν γαλοπούλας

Ενα εύκολο πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, χορταστικό και γευστικό ιδανικό για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό σε σχέση με άλλες πηγές πρωτεϊνών, και εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγγάνιο, σίδηρος και ψευδάργυρος. Το γεύμα έχει 340 Kcal/μερίδα.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

10′ προετοιμασία, 5′ τηγάνισμα, 15′ αναμονή, Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για τα αλμυρά πανκέικ ξεκινάμε χτυπόντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε απαλή μαρέγκα χωρίς να σχηματίζονται κορφές.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακα- τεύουμε άλλη μία φορά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, να φουσκώσει ελαφρά.
  5. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά, σε απόσταση μεταξύ τους (όσες χωράνε), και ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.
  7. Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά για 2 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα πανκέικ ζεστά. Συνοδεύουμε με ντοματίνια και ωμά κολοκυθάκια, κομμένα με το ειδικό εργαλείο σε λεπτές «φλούδες».

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT