Γεύση κολοκυθένια και όχι πνιγμένη στο αλεύρι. Τραγανοί εξωτερικά, κρουστοί και μασίφ εσωτερικά. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μοιράζεται απλόχερα την τεχνική και μερικά κόλπα για τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες.
30′ προετοιμασία, 10′ τηγάνισμα, 45′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 25′.
Υλικά
Τεμάχια: 20-25
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους απίθανους κολοκυθοκεφτέδες του Χριστόφορου Πέσκια, αλατίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά.
- Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
- Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή ή δροσερό γιαούρτι.
Πηγή: Γαστρονόμος