Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο

Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εύκολο και διαφορετικό γιουβέτσι με μοσχαράκι, γλυκές μελιτζάνες και αρωματικό δυόσμο. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.

10′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Μεταφέρουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε γάστρα ή ταψί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μισό δυόσμο και αλατοπίπερο.
  5. Ρίχνουμε περίπου 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
  7. Στο ίδιο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρέας (για να μη λερώνουμε πολλά σκεύη) ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις χυλοπίτες, τον υπόλοιπο δυόσμο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά δεν υπερκαλύπτουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  9. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες και οι χυλοπίτες και να έχει δέσει η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT