Λικέρ βύσσινο με κανέλα και γαρίφαλο

Αυτό το νόστιμο και μυρωδάτο λικέρ βύσσινο τον χειμώνα θα γίνει ανάρπαστο σε γιορτές και μαζώξεις στο σπίτι.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το νόστιμο και μυρωδάτο λικέρ βύσσινο τον χειμώνα θα γίνει ανάρπαστο σε γιορτές και μαζώξεις στο σπίτι.

Υλικά

Μερίδες: για 1250ml

  •  1 κιλό βύσσινα
  •  1 κιλό ρακή, τσίπουρο ή κονιάκ
  •  1 κιλό ζάχαρη
  •  10 γαρίφαλα
  •  5 ξύλα κανέλας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ βύσσινο αρχικά πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 1½ με 2 μήνες.
  3. Στο διάστημα αυτό, ανακινούμε τακτικά το δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη που κάθεται στον πάτο.
  4. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα αναμονής, σουρώνουμε το ποτό από τα βύσσινα και τα μυρωδικά, το σουρώνουμε από τουλουπάνι, για να συγκρατήσουμε ίνες από τα φρούτα και να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγές και λαμπερό, και βάζουμε το λικέρ βύσσινο σε γυάλινο μπουκάλι.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT