Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη

Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη

Με κάπαρη και σοταρισμένο σταφύλι δίνουμε καλοκαιρινή γεύση στην εύκολη και γρήγορη τηγανιά κοτόπουλο.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

35′ μαγείρεμα

Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια των 3 εκ.
  • 200 γρ. μανιτάρια, λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ρώγες σταφυλιού της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για την τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε την κάπαρη και το σταφύλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  7. Ρίχνουμε και το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με τα ζουμάκια του και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT