Βλίτα με λαδολέμονο φέτας

Τα βλίτα και η φέτα είναι ζευγάρι ταιριαστό. Εδώ συνοδεύουμε τα χόρτα με ένα ιδιαίτερο λαδολέμονο, μια κρέμα στην ουσία, με βάση το αγαπημένο ελληνικό τυρί.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βλίτα και η φέτα είναι ζευγάρι ταιριαστό. Εδώ συνοδεύουμε τα χόρτα με ένα ιδιαίτερο λαδολέμονο, μια κρέμα στην ουσία, με βάση το αγαπημένο ελληνικό τυρί.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1.300 γρ. βλίτα
  •  100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
  •  80 ml νερό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα βλίτα με λαδολέμονο φέτας ξεκινάμε καθαρίζοντας τα βλίτα και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια, χωρίς να πετάξουμε τα κοτσάνια. Τα πλένουμε πολύ καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα κοτσάνια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
  4. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Βάζουμε τα βλίτα σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο φέτας και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT