Τα βλίτα και η φέτα είναι ζευγάρι ταιριαστό. Εδώ συνοδεύουμε τα χόρτα με ένα ιδιαίτερο λαδολέμονο, μια κρέμα στην ουσία, με βάση το αγαπημένο ελληνικό τυρί.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1.300 γρ. βλίτα
- 100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
- 80 ml νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα βλίτα με λαδολέμονο φέτας ξεκινάμε καθαρίζοντας τα βλίτα και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια, χωρίς να πετάξουμε τα κοτσάνια. Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα κοτσάνια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
- Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Βάζουμε τα βλίτα σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο φέτας και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος