Σουπιά ψητή με κρέμα φέτας και πέστο ρίγανης

Σουπιά ψητή με κρέμα φέτας και πέστο ρίγανης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εθνικό μας τυρί λιώνει σε μια σύβραση λευκού κρασιού και κρέμας και συνοδεύει ιδανικά τις ψητές σουπιές.

20′ προετοιμασία, 15′ ψήσιμο, Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο ρίγανης

Για τη σάλτσα φέτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουπιά ψητή με κρέμα φέτας και πέστο ρίγανης, ξεκινάμε με το πέστο.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη ρίγανη, το σκόρδο, το αμύγδαλο, το λάδι και αλατοπίπερο για 3 – 4 λεπτά, ώστε να προκύψει ένα λείο πέστο. Ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.

Σουπιές

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις σουπιές. Τις βάζουμε σε μικρό ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.

Σάλτσα φέτας

  1. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και 3 κουτ. σούπας νερό και αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα, βράζουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, το πιπέρι και το ξίδι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, χτυπάμε λίγο την κρέμα στο μούλτι.
  5. Σερβίρουμε τις σουπιές με τις δύο σάλτσες, είτε κατευθείαν στα πιάτα είτε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT