Καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού

Καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού

Δυνατή φωτιά, άφθονο καυτό λάδι και ελάχιστο τηγάνισμα. Αυτό είναι το μυστικό για τέλειο, κριτσανιστό καλαμάρι, με αφράτη ψίχα εσωτερικά, που θα σερβίρουμε με μια ρωμαλέα σάλτσα από ανάμεικτα γιαούρτια.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατή φωτιά, άφθονο καυτό λάδι και ελάχιστο τηγάνισμα. Αυτό είναι το μυστικό για τέλειο, κριτσανιστό καλαμάρι, με αφράτη ψίχα εσωτερικά, που θα σερβίρουμε με μια ρωμαλέα σάλτσα από ανάμεικτα γιαούρτια.

Υλικά

Μερίδες: 6

Καλαμάρι

  •  1 φρέσκο καλαμάρι ή 2 μικρότερα, συνολικού βάρους 1 κιλού, καθαρισμένα
  •  150 γρ. ξινόγαλα
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για το πανάρισμα
  •  ελάχιστη πάπρικα σε σκόνη

Σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  70 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  •  1 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  •  1/2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Για να φτιάξουμε καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα ξεκινάμε από τη σάλτσα. Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο είδη γιαουρτιού, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Εάν θέλουμε να αποκτήσει η σάλτσα ιδιαίτερα βελούδινη υφή, την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι ή σήτα.

Καλαμάρι

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμάρι, προσθέτουμε το ξινόγαλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να μαριναριστεί.
  2. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα (ιδανικά θερμομετρούμε -το θερμόμετρο να δείξει 180° C.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αλευρώνουμε το καλαμάρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για περίπου 1 1⁄2 λεπτό.
  5. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT