Συνοδεύουμε τα φασολάκια με σαλάτα ντοματίνια, κάπαρη, φέτα και ζεστό ψωμί χωριάτικο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 300 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 300 γρ. αρακάς
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 100 γρ. αμπελόφυλλα, χοντροκομμένα
- 1/3 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα
- 1 μάτσο μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
- ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασολάκια και αρακά γιαχνί με αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ, τον μάραθο, τα φασολάκια και τον αρακά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τσίλι και τα αμπελόφυλλα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και 150 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Πηγή: Γαστρονόμος