Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα

Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα

Συνοδεύουμε τα φασολάκια με σαλάτα ντοματίνια, κάπαρη, φέτα και ζεστό ψωμί χωριάτικο.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνοδεύουμε τα φασολάκια με σαλάτα ντοματίνια, κάπαρη, φέτα και ζεστό ψωμί χωριάτικο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  300 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  •  300 γρ. αρακάς
  •  2 γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  •  8 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  •  100 γρ. αμπελόφυλλα, χοντροκομμένα
  •  1/3 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα
  •  1 μάτσο μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
  •  ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάκια και αρακά γιαχνί με αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ, τον μάραθο, τα φασολάκια και τον αρακά για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τσίλι και τα αμπελόφυλλα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και 150 ml νερό.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT