Tacos με πικάντικο φιλέτο ψαριού

Το πιο γνωστό φαγητό της μεξικανικής κουζίνας, τα τάκος, σε μια ελαφριά και ιδιαίτερα νόστιμη εκδοχή, με φιλέτο ψαριού.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο γνωστό φαγητό της μεξικανικής κουζίνας, τα τάκος, σε μια ελαφριά και ιδιαίτερα νόστιμη εκδοχή, με φιλέτο ψαριού.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  500 γρ. φιλέτα από μυλοκόπι (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή από άλλο λευκόσαρκο ψάρι της αρεσκείας μας
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  6 τάκος (στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα ή στα ράφια με τα διάφορα πιτάκια, όπως για σουβλάκια, κυπριακά, κ.ά.)
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

  •  ο χυμός και το ξύσμα από 2 λάιμ (ή από 1 λεμόνι)
  •  1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  •  1 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη
  •  1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (ή μαϊντανός)

Για το σερβίρισμα

  •  300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
  •  1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •  6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  20-30 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
  •  1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  •  200 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο (προαιρετικά, στην εποχή του)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα τάκος ψαριού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ το ψάρι με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Βγάζουμε τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το ψάρι για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. (Υπολογίζουμε φυσικά και το πάχος του φιλέτου, τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά είναι ιδανικά για πάχος 1,5 εκ.)
  4. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό λάιμ και το μυρωδικό.
  2. Γεμίζουμε τα τάκος με το ψάρι, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού, το αβοκάντο και σερβίρουμε. (Τον χειμώνα, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο κόκκινο λάχανο.)

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT