Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερνάμε λαχταριστό κέικ σοκολάτας-καφέ, με τα υλικά να ανακατεύονται μέσα στο ταψί όπου θα ψηθούν, χωρίς να λερωθεί ούτε ένα μπολ. Αυτό κι αν είναι μεγάλη ιδέα!

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-2

Μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 23 x 33 εκ. κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε.

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-3

Με την ανάποδη μιας κουτάλας για σούπα κάνουμε στο μείγμα 3 λακκούβες: στη μία ρίχνουμε το λάδι, στη δεύτερη το ξίδι και στην τρίτη το εκχύλισμα βανίλιας.

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-4
Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-5
Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-6

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα-7

Ξεφουρνίζουμε το κέικ και μόλις κρυώσει, το αλείφουμε με γλάσο της αρεσκείας μας ή διακοσμούμε με smarties.

10′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, Σύνολο: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 18

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κεϊκ σοκολάτας-καφέ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 23 x 33 εκ. κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
  3. Με την ανάποδη μιας κουτάλας για σούπα κάνουμε στο μείγμα 3 λακκούβες: στη μία ρίχνουμε το λάδι, στη δεύτερη το ξίδι και στην τρίτη το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Περιχύνουμε με το νερό και τον γαλλικό καφέ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν.
  5. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  6. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και μόλις κρυώσει, το αλείφουμε με γλάσο της αρεσκείας μας ή διακοσμούμε με smarties.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT