Λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα

Λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα

Συνοδεύστε αυτά τα ζουμερά και αρωματικά λαβράκια με μια αφράτη ταραμοσαλάτα και τσιπς γλυκοπατάτας.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνοδεύστε αυτά τα ζουμερά και αρωματικά λαβράκια με μια αφράτη ταραμοσαλάτα και τσιπς γλυκοπατάτας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 λαβράκια περίπου 400-500 γρ. το καθένα, καλά καθαρισμένα
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  τα σπόρια από 1/2 ρόδι, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα λαβράκια και τα αφήνουμε στην άκρη να νοστιμίσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  3. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  4. Τακτοποιούμε τα λαβράκια στο ταψί.
  5. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιολάδο.
  6. Τα ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αλλά να μη στεγνώσουν.
  7. Παράλληλα, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
  8. Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα λαβράκια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε αμέσως με τη λεμονάτη σάλτσα.
  9. Σκορπίζουμε το ξύσμα, τα μυρώνια και το ρόδι και σερβίρουμε τα λαβράκια με λεμονάτη σάλτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT