Χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι

Χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι

Με χοιρινό κιμά, κόλιανδρο και φιστίκια Αιγίνης στο μείγμα και μια υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα, θα γίνουν τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χοιρινό κιμά, κόλιανδρο και φιστίκια Αιγίνης στο μείγμα και μια υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα, θα γίνουν τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες

  •  500 γρ. χοιρινός κιμάς
  •  1 αυγό
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  •  40 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός
  •  1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  350 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  •  1 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου των 40-50 γρ. και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς και το ξύσμα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό.
  2. Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT