Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Εντυπωσιακός, απίθανα νόστιμος μεζές, που λειτουργεί και ως καμβάς για χίλιες δυο επικαλύψεις.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
20′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 25 πανκέικ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, αρχικά τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, προτιμότερο μέσα στον νεροχύτη για να φεύγουν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  5. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου των 50 γρ.
  6. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν λεπτά πιτάκια, σαν πανκέικ.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πυθμένα) σε δυνατή φωτιά.
  8. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε δόσεις τα πανκέικ πατάτας για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  9. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και από πάνω μοιράζουμε το τυρί κρέμα και τον καπνιστό σολομό.
  10. Ραντίζουμε με λίγο λεμονοχυμό και σερβίρουμε τα πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα.

Μυστικά

Σε αυτή τη συνταγή ο σεφ έβαλε τυρί κρέμα και σολομό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και γιαούρτι ή ξινόκρεμα, καπνιστή πέστροφα, φιλέτα αντζούγιας ή ακόμα και μαλακή φέτα με καπνιστό αλλαντικό και ψιλοκομμένες ελιές.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT