Γρανίτα με ροδάκινο και βερίκοκο

Με τα ζουμερά ροδάκινα και βερίκοκα του καλοκαιριού φτιάχνουμε μια υπέροχη γρανίτα!

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ζουμερά ροδάκινα και βερίκοκα του καλοκαιριού φτιάχνουμε μια υπέροχη γρανίτα!

Υλικά

Μερίδες: 3-4

  •  15 βερίκοκα
  •  2 ροδάκινα

Για το σιρόπι

  •  50 γρ. ζάχαρη
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  •  2 – 3 κουτ. γλυκού λουίζα, αποξηραμένη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γρανίτα ροδάκινο – βερίκοκο, με λουίζα, αρχικά πλένουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.
  2. Ανοίγουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χαράσσουμε τα ροδάκινα στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό.
  3. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση. Έτσι, μπορούμε πιο εύκολα να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τραβώντας τη με τα χέρια.
  4. Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 – 12 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
  6. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και τα πολτοποιούμε.
  8. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να σερβίρουμε.
  9. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει, και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος.
  10. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ με κουταλάκι του γλυκού. Αν έχουμε γλαστράκι με λουίζα, μπορούμε να διακοσμήσουμε το ποτήρι μας με μερικά φυλλαράκια.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT