Πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα

Ένα αφράτο ρύζι ή ένας βουτυράτος πουρές είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο κοτόπουλο.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα αφράτο ρύζι ή ένας βουτυράτος πουρές είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο κοτόπουλο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, περίπου 700 γρ. συνολικά, κομμένα εγκάρσια στη μέση ώστε να γίνουν πιο λεπτά
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  •  2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  •  1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •  1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
  5. Περνάμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο από το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθεί καλά παντού.
  6. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Μυστικά

Το πόσο καυτερό θα το κάνετε εξαρτάται από εσάς: αυξομειώστε τις ποσότητες του πιπεριού καγιέν κατά τα γούστα σας.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT