Αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Τα αρνίσια «φιλετάκια» που ψήνουν μαστόρικα στην τουρκική ταβέρνα Döner Tzh στη Νέα Σμύρνη, είναι έξτρα μαλακά και νόστιμα χάρη στη μαρινάδα με πρόβειο γιαούρτι. Αυτή είναι η συνταγή τους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αρνίσια «φιλετάκια» που ψήνουν μαστόρικα στην τουρκική ταβέρνα Döner Tzh στη Νέα Σμύρνη, είναι έξτρα μαλακά και νόστιμα χάρη στη μαρινάδα με πρόβειο γιαούρτι. Αυτή είναι η συνταγή τους.

10′ προετοιμασία – 5′ μαγείρεμα – 8 ώρες αναμονή / Σύνολο: 8 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Προσθέτουμε τα «φιλετάκια» και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι το κρέας να καλυφθεί καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κρέας.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα φιλετάκια, κατευθείαν από το ψυγείο, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
  6. Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και στο ράφι χαμηλότερα προσαρμόζουμε ένα ταψί, για να στάζουν εκεί οι χυμοί από το κρέας.
  7. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, γυρίζοντας τα «φιλετάκια» μόνο μία φορά, περίπου στα μισά του ψησίματος.

Στο ποτήρι μας: Χαρμάνι Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT