Καλοκαιρινή πουτίγκα με ψωμί και φρούτα

Καλοκαιρινή πουτίγκα με ψωμί και φρούτα

Summer pudding τη λένε οι Αγγλοι. Είναι ένα εύκολο, φίνο και πολύ δροσιστικό και ευχάριστο γλυκό, που το φτιάχνουν πάντα το καλοκαίρι με ψωμί και φρούτα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Summer pudding τη λένε οι Αγγλοι. Είναι ένα εύκολο, φίνο και πολύ δροσιστικό και ευχάριστο γλυκό, που το φτιάχνουν πάντα το καλοκαίρι με ψωμί και φρούτα. Μπορούμε να το σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό ή γιαούρτι ή σαντιγί.

30′ προετοιμασία – 4 ώρες αναμονή / Σύνολο: 4 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καλοκαιρινή πουτίγκα με ψωμί και φρούτα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη ή το μέλι και το ποτό και 1 κουτ. σούπας νερό
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ή το μέλι. Ρίχνουμε και τα φρούτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, αλλά να μη λιώσουν. Θέλουμε να παραμείνουν ζωντανά, να έχουν ακόμα την αίσθηση του φρέσκου φρούτου, όχι να γίνουν μαρμελάδα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Κόβουμε τις κόρες από τις φέτες του ψωμιού.
  5. Σε μια βαθιά και ψηλή φόρμα χωρητικότητας το πολύ μέχρι 1.200 ml στρώνουμε δύο φέτες ψωμιού, τη μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Ιδανική είναι μια φόρμα για σαρλότ ή ένα μικρό κατσαρολάκι.
  6. Τοποθετούμε τις φέτες έτσι ώστε να μη μένουν κενά και τις κόβουμε εκεί που η μία συναντά την άλλη, για να μην υπάρχουν εξογκώματα.
  7. Στη συνέχεια καλύπτουμε με ψωμί και τα τοιχώματα της φόρμας (εδώ δεν μας πειράζει η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη). Αν εξέχουν πάνω από το χείλος της φόρμας, τις κόβουμε.
  8. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα φρούτα από το κατσαρολάκι και τα αδειάζουμε μέσα στη φόρμα με το ψωμί, γεμίζοντάς την. Τα πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω και τα ραντίζουμε με τα μισά υγρά από την κατσαρόλα.
  9. Καλύπτουμε τα φρούτα με φέτες ψωμιού, κόβοντάς τες έτσι ώστε να σφραγίσουν το άνοιγμα της φόρμας. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο με ένα βάρος πάνω του, π.χ. δύο κουτιά γάλα εβαπορέ ή 1 κονσέρβα, ώστε να πιέζουν το γλυκό προς τα κάτω.
  10. Αφήνουμε για 3-4 ώρες ή για 1 βράδυ στο ψυγείο.
  11. Σουρώνουμε τα υπόλοιπα υγρά της κατσαρόλας και τα κρατάμε στην άκρη.

Σερβίρισμα

  1. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Το ψωμί θα έχει πάρει κόκκινο χρώμα από τα φρούτα. Οπου έχουν μείνει λευκές κηλίδες, το βρέχουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη.
  2. Γαρνίρουμε με τα επιπλέον φρούτα και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε μια τούρτα
  3. Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με παγωτό ή σαντιγί ή 1 κουταλιά γιαούρτι.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT