Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί

Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί

Με φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού, με ωραία τυριά και μπόλικα μυρωδικά, φτιάχνουμε λαχταριστά σάντουιτς. Τέλεια για πρωινό, για το γραφείο ή, ακόμα καλύτερα, για την παραλία.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο της Αθήνας, στον αριθμό 50 της οδού Χάρητος, στο Κολωνάκι, ένα διαχρονικό τοπόσημο του αστικού καλοκαιριού: το θερινό σινεμά Αθηναία, ιδρυθέν το 1979. Έδώ σκεφτήκαμε να κάνουμε τη φωτογράφιση για τα καλοκαιρινά σάντουιτς. Τα σάντουιτς μαστόρεψε ο Δημήτρης Καρατζάς. Ταλαντούχος, δημιουργικός και ακομπλεξάριστος μάγειρας, τους τελευταίους χειμώνες συνεργάζεται με έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόλης, το Kora bakery, και το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Αστυπάλαια, όπου έχει αναλάβει την κουζίνα στο γαστροκαφενείο Ναυαγός. Σε δυο φέτες ψωμί ο Δημήτρης κατάφερε να κλείσει όλη τη γεύση και το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού. Προζυμένιες ψίχες κοκκίνησαν με το ζουμί της ντομάτας και νοστίμισαν με τη σπιρτάδα της κάπαρης και της ελιάς. Τι πιο καλοκαιρινό, ελληνικό και ωραίο; Ίσως η ζουμερή σάρκα του ροδάκινου πάνω σε καψαλισμένο χαλούμι ή οι λεπτές φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας μαζί με κατσικίσιο τυρί.

Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-1
Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-2 Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-3

Τον προλάβαμε λίγο πριν φύγει για το νησί. Ετοίμασε τα σάντουιτς, μάζεψε την παρέα του, ήρθαμε και εμείς με τον Άγγελο Γιωτόπουλο, τον φωτογράφο μας, και, ξαναμμένοι από τη ζέστη της εποχής, βρήκαμε το ιδανικό μας καταφύγιο στις κίτρινες μεταλλικές πολυθρόνες, ανάμεσα στα γιασεμιά και τα αγιοκλήματα. Τα φώτα χαμηλώνουν, η οθόνη φωτίζει, η ταινία ξεκινά.

Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-4 Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-5
Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί-6

Δείτε εδώ 5 συνταγές για τέλεια καλοκαιρινά σάντουιτς

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT